Blog; Kracht van edelstenen

Info: Kracht van edelstenen

Edelstenen en hun kracht.

Het werkende element in edelstenen komt uit de energie of de trillingen die de steen in zich heeft. Dit klink misschien wat “zweverig” maar als je je er klein beetje in verdiept, dan zul je moeten toegeven dat het ergens toch wel weer logisch moet zijn…

Energie in edelstenen

Het is al lang geleden natuurkundig bewezen dat alle materialen energie bevatten. Deze energie uit zich in trillingen. Immers, alles is opgebouwd uit moleculen, die weer uit atomen bestaan. Deze atomen bewegen door middel van trillingen. Deze (zeer) complexe materie is dus wetenschappelijk aangetoond. Dit geldt eigenlijk voor alles. Hout, glas, plastic, beton, bakstenen en dus ook edelstenen. 

Door de trillingen van de atomen in de edelsteen, komt er dus energie vrij. En iedere edelsteen kent eigen, unieke, trillingen.

Energie in de mens

Dat het menselijk lichaam ook uit energie bestaat, is volkomen duidelijk. Het bestaan van de zogenaamde energiebanen, ook meridianen genoemd, hebben we allemaal wel van gehoord.

Energiebalans in de mens door edelstenen

Het klinkt meer dan aannemelijk dat iemand die ziek is, pijn heeft, ongelukkig is of “gewoon niet lekker in zijn/haar vel zit”, een verstoorde energiebalans heeft. 

De trillingen in het lichaam van deze persoon lopen als het ware uit de maat. Afhankelijk van wat er precies aan de hand is, moet er dus iets veranderen om de balans in de lichaamsenergie terug te krijgen. Edelstenen met specifieke energie-krachten/trillingen kunnen daar bij helpen. 

Door de juiste edelsteen te gebruiken of te dragen bij een verstoorde energiebalans, neemt het lichaam het ritme van de trilling van de edelsteen over. Hierdoor komen de trillingen in het lichaam van deze persoon weer in de juiste maat en kan de energiebalans – uiteindelijk – weer worden hersteld.

 

Maar hoe ontstaat een edelsteen eigenlijk?

De aarde bestaat uit het overgrote deel uit (meer dan 95%) mineraalvormende elementen.

Metalen: aluminium, antimoon, beryllium, lood, calcium, chroom, ijzer, goud, kalium, koper, lithium, magnesium, mangaan, natrium, nikkel, zilver, titanium, vanadium, bismut, zink, tin en zirkonium.
• Niet-metalen: boor, chloor, fluor, koolstof, fosfor, zuurstof en zwavel.
• Half-metalen: arsenicum, germanium, selenium, silicium en tellurium.

De overgrote meerderheid van de ruim vierduizend bekende mineralen worden gevormd uit de verbindingen van deze groep elementen. 

Elk ontstane mineraal heeft zijn kenmerkende eigenschappen. Deze eigenschappen zijn van groot belang voor de helende en geneeskrachtige werking op ons lichaam, onze ziel, ons verstand en onze geest. (bron: Michael Gienger)

 

Het ontstaan van mineralen

Mineralen komen in vaste vorm in de vrije natuur voor. Mineralen ontstaan door geologische processen waarbij deeltjes van dezelfde materiaal samenklonteren. Het samenklonteren hiervan kan op verschillende manieren plaatsvinden bijvoorbeeld als vloeibare gesteenten, ook wel magma genoemd, heel langzaam afkoelt en zich verbindt. Door het zeer traag afkoelen van magma kunnen nieuwe moleculen van het mineraal zich verbinden en op die manier een kristalrooster doen ontstaan. De term ‘kristallisatie’ wordt hiervoor gebruikt.

Soorten gesteenten

Gesteenten of steen wordt op basis van de manier waarop ze is ontstaan, ingedeeld in sedimentaire gesteenten, metamorfe gesteenten en stollingsgesteenten. Gesteenten bestaan uit fragmenten (klasten) of uit mineralen. 

Drie ontstaanswijzen van edelstenen

  • Metamorf gesteente zijn opgebouwd uit mineralen en zijn meestal diep onder de grond ontstaan onder invloed van warmte, druk of vloeistoffen.

 

  • Sedimentgesteente ontstaat door het samenpersen van sediment en is herkenbaar door de verschillende laagjes waaruit de stenen zijn opgebouwd. Sedimentaire edelstenen zijn dus gevormd door de kracht van water en wind.

 

  • Daarnaast heb je nog magmatisch gevormde mineralen, die bestaan uit afgekoeld magma diep in de aarde of via lava dat boven de grond is gestold.

 

Kristal

Kristal is dus ontstaan uit een groep atomen en moleculen die keurig gerangschikt zijn en zich in drie richtingen steeds herhalen in het mineraal. Kristallen zijn altijd opgebouwd uit één mineraal. Een gesteente bestaat uit een combinatie van verschillende mineralen. De verschillende mineralen vormen dan ieder hun eigen kristallen. Het geheel wat dan ontstaat heet kristalstructuur of kristalrooster.

De vorm van kristallen kan verschillen en hangt af van de omstandigheden waarin ze kunnen ‘groeien’. Kristal groeit in werkelijkheid niet, maar wordt door geologische processen groter die ervoor zorgen dat nieuwe deeltjes kunnen samenklonteren. Belangrijk voor kristal is voldoende ruimte, tijd en de juiste omstandigheden om te kunnen ‘groeien’, bijvoorbeeld door breuken diep in de aarde.

Vormen van Kristal

Kristallen zijn te herkennen aan hun typische vorm. Er zijn zeven verschillende kristalstelsels waarin kristallen op basis van hun inwendige structuur wordt ingedeeld, te weten: kubisch, tetragonaal, hexagonaal, trigonaal, orthoromisch, monoklien, en triklien. Sneeuwvlokken, kristalsuiker, en ijs op je voorruit bestaan ook uit kristallen. Dit is alleen waarneembaar met een vergrootglas of onder een microscoop. In gesteente, tref je kristallen ook op dezelfde microscopische wijze aan. Ieder kristal in mineraal is uniek. Echter is de kristalvorm niet toevallig, maar hoort deze bij een bepaald mineraal.

Voorbeeld: Amethist behoort tot het trigonaal kristalstelsel. Dit is het meest ingewikkelde van de zeven kristalstelsels.

Hoewel de meeste mineralen voorkomen in kristalvorm, zijn er ook materialen die moleculen in zich hebben die niet gerangschikt zijn en daarmee amorf gevormd. Het mag duidelijk zijn dat de ontstaanswijze van gesteente bestaande uit mineralen en kristallen een bijzonder natuurverschijnsel is.

 

Kortom, een heel proces dus waar moeder aarde heel wat jaren, soms eeuwen nodig heeft, om een mooi en fraai stuk edelsteen te creeren. Laten wij ze dan ook met eerbied behandelen.

Doordat edelstenen "leven", absorberen ze ook jouw "negativiteit". Dit tast de trillingskracht van de steen aan. Dit is de reden dat je je edelsteen met enkele regelmaat moet reinigen. Soms zelfs helemaal ontladen en weer opladen, voor optimale werking en kracht.

Lees hier hoe je dat kan doen.

Klik hier als je reiniging voor je edelstenen nodig hebt.

Geniet van jouw edelstenen!

© 2014 - 2025 By-Sas | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel